Bonjour!

Mijn naam is Margot Snelder. Ik ben geboren in 1961, getogen in Duiven en nu woonachtig in de heuvels van de prachtige franse Corrèze, in het dorpje Sainte-Féréole.

Na mijn middelbare school heb ik de Nimeto in Utrecht gedaan, waar de basis is gelegd voor kleurgebruik, tekenen en vormgeving.

In feite heeft mijn fascinatie voor het schilderen een vlucht genomen, toen ik in 2007 naar Frankrijk verhuisde. Anno nu sta ik zo'n 3 dagen per week te schilderen in mijn atelier.

Mijn werk is doorgaans figuratief, met soms een uitstapje naar het abstracte.

(Fantasie-)portretten blijven mij fascineren. Niet schoonheid, maar een leuke persoonlijkheid geef ik mijn gestyleerde personages mee.

Een levendig kleurgebruik en een humoristische twist zijn tevens kenmerken van mijn werk.

Acrylverf, collages, inkten, krijt en houtskool, ofwel mixed-media, dat zijn de materialen waarmee ik werk.

De ene keer heb ik vooraf al een bepaald idee, maar vaak ook begin ik met een achtergrond. Een heerlijk abstracte, intuïtieve fase, en als ik er dan 'iets' in zie, werk ik dat uit. Zo niet, dan ga ik door en eindig met een abstract werk. 

Zo nu en dan heb ik het 'kopieervirus' te pakken! Meesterwerken van beroemde schilders zoals Picasso, Van Dongen, Velasquez, Van Gogh of Kisling trekken mij dan zó naar het doek dat ik er gewoon aan moet toegeven. Dit zijn wel zeer goede kijk-oefeningen dus ik steek er een boel van op.

Een deel van mijn werk is te koop tegen kleine prijzen, 

Ik wens u veel kijkplezier.

Groet, Margot Snelder